מכסה חלבי במיקרוגל עם אוכל בשרי

שאלה:

שלום וברכה לרבנים !
מה דין מכסה אוכל חלבי למיקרוגל שנעשה בו שימוש לחימום פיצה במיקרוגל, ולאחר בערך 5 שעות השתמשו בו בשוגג בלי משים לב לחימום אוכל בשרי במיקרוגל ?

תשובה:

שלום וברכה

המכסה נאסר כמובן כיון שבלע בשר וחלב, וגם את המאכל הבשרי אסור לאכול. כמו כן יש להכשיר את המיקרוגל, אני מבין שבכלל נעשה שם בשר וחלב בלי שיהיו עטופים הרמטית בשתי עטיפות סגורות היטב [שגם זה לא מומלץ אבל זה תנאי יסודי בשביל שהוא לא יהיה טרף]. על הכשרת מיקרוגל ראה כאן.