העברת זכות קניה כשיש תנאי לא להעביר

שאלה:

יש דגם של מחשב נייד שנמכר בזול אך ורק עבור מורים במשרד החינוך.
אני לא מורה, אך האם מותר לשלם למורה שיקנה עבורי את המחשב? האם מדובר בגזל או גניבת דעת?
הם ציינו כי "המורה רשאי לרכוש עבור עצמו בלבד", ואף "רכישה עבור מורה אחר תבוטל".

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

משרד החינוך מתנה את הגבלת הזכויות, ולכן אין אפשרות לעבור על התנאי ולרכוש עבור אדם אחר. האיסור בזה משום מעביר על דעת בעל הבית. ובנוסף יש תנאי או שיור במכירה שמגביל את זכויות הקונה.

בהצלחה.