כלי נגינה בהלל

שאלה:

שלום וברכה,
החת"ס,הגר"ח פלאג'י ,השדה חמד ועוד רבים אסרו לנגן בזמן התפילה. רציתי לבקש טעמים רוחניים/אמוניים לאיסור זה,שכן טענה מרכזית של אלו המנגנים בהלל וכו' הוא שבבית המקדש היה את נגינת הלויים,אז מדוע אי אפשר לנגן בבית מקדש מעט שהוא בית כנסת? תודה רבה

תשובה:

הסיבה היתה בגלל שהרפורמים הם שהכניסו עוגב לבית הכנסת כדי להתדמות לנוצרים, ועל זה יצאה מלחמה גדולה מאוד בהונגריה וקבעו שלא יכניסו כלי נגינה לבית הכנסת. כלומר הבעיה אינה בעצם הדבר כמו במה שהוא סימל באותם ימים.

מפני השבת שכבר כאן אני מקצר.

שבת שלום.