פיטום הקטורת. ספירת העומר

שאלה:

שלום.
1. האם מותר להגיד פיטום הקטורת בבית בנוסף לאלו שאומרים לפני שחרית ומנחה?
2. מאיפה מתחיל פיטום הקטורת בסידור? ז״א בסידור כתוב ״פרשת הכיור, תרומת הדשן, קרבן התמיד״ ורק אז ״פרשת הקטורת. אז ׳קריאת פיטום הקטורת׳ נחשבת שקוראים את הפרשיות האלה עד הסוף (ברייתא דרבי ישמעאל) או רק מ׳פרשת הקטורת׳ והלאה?
3. אם יש לי מעט זמן בבוקר לפני התפילה ובדרך כלל אני נוהג לקרוא את פרשת העקדה, וסדר הקורבנות ואז כבר מתחיל החזן בברייתא דרבי ישמעאל ואני עוד מאחור, עליי להמשיך עד שמתחילים קדיש והודו או שעליי להצטרף אליו לברייתא דרבי ישמעאל?
4. בסדר ספירת העומר בלשם יחוד קודשא.. כשכתוב ליחד שם י-ה בו-ה אני פשוט צריך לקרוא את השם של האותיות? ובהמשך כשכתוב בסוף ב״רבונו של עולם״ ׳שבזכות ספירת העומר שספרתי היום יתוקן מה שפגמתי בספירה (השייכת לאותו לילה)׳ – אני אמור להגיד פשוט את אותה ספירה כפשוטו, אם עשרים ואחד אז לאמר עשרים ואחד?
אודה ואעריך מאד את התייחסותכם על אף האריכות.

תשובה:

שלום וברכה

מותר לומר פיטום הקטורת, ויש שנהגו לומר זאת כסגולה כנגד מגפת הקורונה.

יש לקרוא פרשת הקטורת שבתורה, ואחר כך את פיטום הקטורת, כמובא בסידור בקרבנות.

יכול להמשיך, אין צורך לומר את הברייתא דרבי ישמעאל ביחד עם החזן בדוקא.

אין להגות את אותיות השם אלא אם כן עושים הפסקה לומר: יו"ד וה"י ווא"ו וה"י, הווי"ן האלו מפסיקים. אין בעיה לומר ספירות.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני חושב שהשואל חושב שמה שפגמתי 'בספירה' מלשון 'ספירת העומר' מלשון מספר – לכן כתב עשרים ואחד
    אבל הכוונה בסידור 'ספירה' שהיא מדרגה רוחנית שאם פגמנו בספירה 'מלכות שבתפארת' על ידי ספירת העומר יתוקן מה שפגמנו