מברשת שיניים בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
שמעתי שמי שיורד לו דם במהלך הצחצוח שיניים אסור לו להשתמש במברשת שיניים בשבת. וגם מי שאין לו בעיה של ירידת דם במהלך הצחצוח אסור לשטוף את המברשת שיניים לאחר השימוש כי זה מכין משבת לחול. מכיוון שמגעיל אותי להשאיר את המברשת שיניים ללא שטיפה עד מוצאי שבת. אם אני מזמין מברשות חד פעמיות מיוחד עבור שבת שאחרי כל שימוש אני ישר זורק אותם לפח האם עדיין תהיה לי בעיה להשתמש במברשת שיניים בשבת? אני מציין שאין לי בעיה של ירידת דם מהחניכיים או משהו כזה במהלך הצחצוח ברוך השם.

תשובה:

יש שהחמירו של לרחוץ את המברשת במים לפני הצחצוח אלא לצחצח במברשת יבשה [וכמובן ללא משחה] משום איסור סוחט, כיון שאף שהסיבים ניילון ולא סופגים, הם מאוד צפופים וביניהם מצטברים מים, אמנם מעיקר הדין נוטה יותר להקל בזה. אני איני נוגע במברשת שיניים בשבת, יש מי פה ניתן לאוורר בהם את הפה ואחר כך לשטוף במים, אבל לא לערבב אותם במים בשבת משום בעיה של ניתנת ריח במים שיש בזה איסור מוליד.