שימוש במחמם מים על גז ביום טוב.

שאלה:

השנה שערב פסח חל בשבת יהיו לנו ארבעה ימים רצופים שאסורים במלאכה מלבד לאוכל נפש בחג, ומותר להדליק אש ולהעביר אש רק מאש קיימת מע"ש, כידוע שיש אנשים שהם בגדר איסטניס שרגילים להתקלח כל יום או תינוקות שצריכים לרחוץ אותם במים חמים , ולדידם זה כמו צורך אוכל נפש כמו עישון סיגריות, האם יש אפשרות להשתמש במחמם מים על גז , האם פתיחת ברז המים החמים נחשבת לגרמא למתירים גרמא ביו"ט ?

תשובה:

ודאי אסור לחמם מים לצורך רחצה בחג. לגבי שאלתך, כבר דן בה הגרש"ז אויערבך כמובא בס' שמירת שבת כהלכתה בהערות בהרחבה, ולמעשה הורה שאין לשנותך דבר מהמובא בשולחן ערוך, על פי סברא זו של שינוי הטבעיים וכו'.