מכירת חמץ באינטרנט

שאלה:

קשה לי ללכת למכור את החמץ אצל הרב, יש בעיה לעשות דרך האינטרנט [שאין בזה את קנין הסודר שבדרך כלל עושים אצל הרב, למרות שאין באמת עניין לעשות גם אצל הרב סודר כמבואר בר"מ פ"ה מהל' מכירה], וכנ"ל האם ע"י להתקשר לאדם שנמצא אצל הרב שיכתוב בשבילי זה עדיף
חג שמח ותודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, אין הבדל אם שולחים שליח בטלפון או שעורכים מכירת חמץ דרך האנטרנט. אין צורך לעשות קניין כמבואר בשו"ע חו"מ ששליח נעשה בדיבור ואין צריך קניין. הסיבה שעושים קניין אצל הרב הוא רק כדי לחזק את הדברים אבל השליחות נעשית גם ללא קניין.

בהצלחה.

מקורות:

שו" חו"מ סימן קפב סעיף א.