גשר קבוע בשיניים – מה עושים בפסח

שאלה:

שלום הרב,
פעם היה לי גשר וכשהורידו אותו שמו לי קיבוע בשיניים שזה חוט ברזל שמודבק לשיניים מבפנים, מה לעשות לעניין פסח? והאם יש חשש גם לעניין בשר בחלב עם אוכל חריף וכדומה?
תודה רבה מראש

תשובה:

כיון שזה מודבק אין אפשרות להוציא ולהגעיל, לכן מה שצריך הוא רק להמנע 24 שעות לפני סוף אכילת חמץ מאכילת חמץ חם, וכמובן לפני סיום הזמן הנ"ל יש לנקות היטב באופן המותר בשבת. בנוגע לבשר בחלב נהגו להקל שלא להמתין 24 שעות משתי סיבות: 1. האוכל שבא לפה הוא אף פעם לא כלי ראשון וגם לא כלי שני, הוא בא מהצלחת שהיא כלי שני או שלישי לפה שהוא כבר שלב הבא… ולכן אינו מפליט ומבליע. 2. כמו כן בדרך כלל אינו יד סולדת. נכון שיש לדון דבר גוש וכו', אבל כיון שגוש הוא חומרא לא מחמירים במקרה כזה שיש צורך להקל.

מקורות:

ערך השלחן תנא ה, צור יעקב סי' קפח.