שאלה:
שלום רב, רציתי לשאול אם אני רוצה להשתמש בכלים האלו בפסח יש צורך להגעיל או לעשות איזו הכשרה אחרת מלבד הניקוי:
1. סכין שמשתמשים בה לחיתוך בשר.
2. מגרדת (פומפייה) שהשימוש בה הוא לירקות.
3. פותחן יין (נשאר על השולחן בעת הארוחה).
4. מפצח אגוזים.
תודה רבה וחג שמח.
תשובה:
שלום וברכה
1 יש להגעיל.
2,3,4. לרחוץ היטב היטב במים וסבון.
לגבי 1 אם הסכין משמשת רק לחיתוך בשר, מדוע חובה להגעילה?
גם אם נאמר שחותכת בשר מעובד המעורב בחמץ, כל מה שחוששים לדוחקא דסכינא זה בחריף או בחם, אם חתך בה בשר קר בלבד אפילו לעיתים חתך חם אז לפחות לפי השו"ע שהולכים אחר רוב תשמישו בהכשרה אין צורך בהגעלה ודי בשטיפה היטב.
לרווחא דמילתא, רוצים להגעיל, בסדר גמור אבל עיקר הדין לא מצריך
כבר דיברנו בזה כמה פעמים שלדעת הרבה ראשונים חוששים לשמנונית של הסכין, וכדי שלא להצריך נעיצה בקרקע עשר פעמים שזה דבר לא ידוע וקשה לאנשים העדפתי שיגעילנה.
מובן, רק שלענ"ד כדאי להדגיש שזו חומרה (ראויה מאוד) אבל לא עיקר הדין.
חייבים להפריד בין חומרא לעיקר הדין.
ישנם גדולי עולם שכל חייהם נלחמו על ההפרדה הזו.
לאשכנזים זה חיוב לספרדים הנהגה ראויה וחשובה.
אם יש לסכין ידית פלסטיק זה אותו הדין?
פשר להגעיל אבל לנקות היטב במקום החיבור לפלסטיק.
השאר תגובה