הגעלת כלים

שאלה:

לרב שלום,
האם יש חום מסוים שצריך כדי להגעיל כלים? ואם כן- מהו?
ועוד שאלה-
יש לי ערכה להכנת תה וקפה -מן אמגזית כזו ששמים עליה פינג'אן עם קפה. עכשיו, האמגזית בנויה בצורה כזו שהיא: גז-משהו שמחזיק את הפינג'אן. ועל המחזיק- שמים את הפינג'אן עכשיו שאלתי היא כזאת: כשאני מניח את הפינג'אן על המחזיק התה {שלא כשר לפסח} מבעבע ואז התיה זולג מעט המחזיק הרותח ושם מתאדה. אז רציתי לשאול האם צריך להגעיל את המחזיק? {משום שבלע נוזלים שלא כשרים לפסח?}
מקווה שהרב יבין את התיאור.
תודה מראש.

תשובה:

צריך חום מאה מעלות – מים מבעבעים, או ליבון באש האמגזית. יש להגעיל את המחזיק.

בהצלחה