תרומות ומעשרות

שאלה:

יש לי בבית עציץ ממש קטן של בזיליקום, מישהו יודע כיצד יש לעשר ממנו מבלי להפסיד ממנו הרבה, כי מדובר רק בכמה עלים קטנים?

תשובה:

אדרבה, כאן יש בעיה לעשר, כי כאשר המעשר אינו שווה פרוטה ניתן לחללו דוקא על פרוטה חמורה כלומר מטבע שכבר חיללו עליו בעבר מעשר שני… ככל שזה שנת מעשר עני כמו השנה שהיא שישית, זה יותר קל, ראה כאן על סדר הפרשת תרומות ומעשרות.