שוכר הועיל לדירה

שאלה:

השוכר צבע חדר אחד, בידיעתי, והסכמתי. לפני חצי שנה, ועזב את הבית. (ולא סיימתי את חשבון התשלום עימו)
כמה שכר מגיע בעד זה לשוכר?

עוד שתי שאלות.
שוכר השאיר ספה חדשה בדירה, (ידעתי שיש ספה, ונהניתי, כי חשבתי לקנות, אבל רק לאחר שיצא השוכר, אמר שמשאיר אותה, כי אין לו כח לשאת אותה, כמה מגיע לשוכר?)

וכן שוכר הודיע לי שקנה ארון ומצפה ממני שאשתתף עימו, לא ידעתי איך יש מקום לארון בדירה, (וגם כעת המקום אינו נכון בעיני)
אם ישאיר לי את הארון, ואהנה ממנו, האם לשלם לשוכר בעד זה?

תשובה:

שלום וברכה,

עבור צביעת החדר בדירה יש לשלם לפי מחיר של פועל שמסייד חדר.

אם אתה מרוצה מהספה והארון ואתה חפץ בהם עליך להשתתף עם השוכר, לפי מחיר של ספה יד שנייה במצב מצוין.

בהצלחה.