כשרות תמי 4 לפסח

שאלה:

מיני בר של תמי 4 בדקתי וראיתי שיש צינור פלסטיק קטן שממנו יוצאים המים חמים, והאדים של התחתון מכלי שיש בו חמץ עולים ונוגעים בו (כי סוף הצינור גלוי כלפי מטה) כגון סיר של אטריות שממלא בו מים חמים מהמתקן, והצינור רותח מחמת המים שזורמים בו.
האם צריך להכשירו לפסח ?

תשובה:

בודאי חובה להכשיר אין שאלה בכלל. ההכשרה שלו קשה, הדרך היחידה זה רק להוציא ממנו מים רותחים ותוך כדי לנסות לערות על הצינור מבחוץ מים רותחים, לא מאוד מעשי, יותר מהודר לא להשתמש בו בפסח, אלא אם כן אתם יודעים שאתם לא מערים ממנו ישר על אטריות או מנה חמה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום ותודה מראש.
    בבר המים שלי (נועם 1) אנו ממלאים מים חמים ישירות על קערת חיטה שבורה או שבולת שועל להכנת דיסה..
    יש לי אפשרות להחליף את הפייה שממנה יוצאים המים, זה לכתחילה לפסח? אם כן, האם צריך להחליף גם את פיית המים הפושרים והקרים (יש 3 פיות) ?

    ישר כח גדול!!!

  2. הבעיה שמן הסתם הבליעות הן לא רק בפיה… אני הייתי מעדיף במקרה כזה לא להשתמש בפסח אף שמן הדין ניתן להחליף פיה ולהכשיר כנ"ל ולדאוג שלא יהיה בן יומו..

  3. שלום וברכה לכל הרבנים שליט"א
    חבל מאוד שאין מראה מקומות לשאלות בכדי שנולכ לראות ולדו מה הענין, כגון בטמי 4 האם הענין הוא הזיעה, שזה נידון אחד נפוץ מאוד… או שהענין הוא כמו קטפרס שדנו בזה הפוסקים ג"כ וזה כבר לא קשור לזיעה…וכו' וכו'.

    אם נדע מה הענין, נוכל לדון לעצמינו פחות או יותר כגון אם לא היתה זיעה…שהחמץ היה רחוק מאוד מהצינור וכו'.

    פסח כשר ושמח…

  4. תודה רבה על התשובה המהירה…
    הוי אומר שגם אם אין הדים שעולים, ואין חשש זיעה, עדיין יש לחוש לניצוק…נכון?
    הרבה נחת וכל הברכות…