כלי שני מפליט ומבליע

שאלה:

כלי פורצלן שרוב תשמישו בכלי שני או בקר ופעם אחת הניחו בו חמץ חם ישר מהסיר, האם הגלעה תועיל לו לכתחילה או שעדין יש צדדים להחמיר?

תשובה:

בודאי שיש להחמיר, הרי להלכה חוששים לכך שכלי שני מפליט ומבליע [זאת מלבד המחמירים בגוש שדינו ככלי ראשון]. אין להכשיר כלי כזה לפסח.

מקורות:

לענין כלי שני אם מפליט ומבליע בבשר בחלב נחלקו הדעות כמובא בשו"ע סי' קה סעי' ב, ועיי"ש שלכתחילה יש להזהר ובדיעבד ניתן להקל שאינו טרף, אולם ראה שם בט"ז ס"ק ד שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה, כך שלדבריו ודאי יש להחמיר גם בדיעבד.