לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכשרת מנגל

שאלה:

שבוע טוב
נסתפקתי לגבי הכשר המנגל לפסח, אני יודע שהרשת שעליה צולין הבשר צריכה ליבון [אם כמובן הניחו עליה לחם], אבל אני מעדיף שלא לעשות ליבון כי היא יכולה לההרס וחבל לקחת סיכון כי זה מנגל חדש.
לכן חשבתי אולי יהיה אפשר לעטוף את הרשת בנייר אלומניום עבה ואז על אותה הרשת להניח טס של מתכת [מוכרים כזה בחנויות] ועליו להניח את האוכלים בפסח, ואז לכאורה זה יהיה מותר כיון שאין קשר בין הרשת שמתחת לטס לבין האוכל.
[אני יודע שיש פוסקים שמחמירים ואוסרים להשתמש בפלטה של שבת בפסח אפילו אם עוטף בנייר אלומניום, אבל הרב עובדיה דחה דבריהם והתיר לעשות זאת]

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה סיבה לאיסור באופן שהצעת, אבל לכאורה אם תפעיל את המנגל באופן רגיל, כלומר תשים בו פחמים טוב ואז תבעיר בו אש שהיא בתחילה גדולה, אם זה יהיה על כל הרשת זה בעצם כבר ליבון, ואז אם תעטוף אחר כך זה כבר יהיה בודאי בסדר.