שכירת עו"ד לניסוח חוזה הלואה לגמח

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה.
אני מנהל גמ"ח, ויש לווה שאנו רוצים לתת לו הלוואה בסכום גבוה כמקדמה לרכישת דירה.
כדי לבטח את הכסף, אני מעוניין לערוך חוזה אצל עו"ד ובמסגרתו גם לשעבד את דירת הלווה בטאבו. (הלווה הוא לא הרוכש, אלא אבא שלו שיש לו דירה על שמו)

השאלות:
1. האם מותר לי לדרוש מהלוה לשלם את שכר הטרחה של העו"ד, ועלויות השיעבוד בטאבו במלואם ?
2. האם יש איזה סעיף כזה או אחר שצריך לוודא שיהיה כתוב על מנת שהחוזה יהיה תקף מבחינה הלכתית ?

בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

1. מותר לדרוש מהלווה את כל הוצאות הליך שעבוד הנכס, וכמבואר שהלווה משלם שכר הסופר, וה"ה כל הוצאות שנצרך להבטיח את פירעון ההלוואה.

2. בחוזה שעבוד אצל עו"ד לא ידוע לי על בעיה מסוימת.

בהצלחה.