תנור בשרי?

שאלה:

שלום הרב,
אם מתי שהדליקו את התנור היה בתוך התנור שקית/קופסא עוגיות חלביות ואז לאחר כמה שניות הוציאו את העוגיות.
יש בעיה לשים בתנור אחרי זה בשרי?

תשובה:

אני מניח שעדיין לא התחמם ומותר, אבל מה עושות עוגיות חלביות בתנור בשרי?! האם אין פירורי חלב עכשיו בתנור?

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. שלום הרב,
    התנור הוא פירוליטי והוא משמש גם לחלבי וגם לבשרי.
    העוגיות לא נאפו בתנור אלה רק היו בתוך שקית/קופסא.
    ויש שני מגשים אחד לבשרי ואחד לחלבי, אני לא זוכר על איזה מגש היה השקית/הקופסא של העוגיות אבל הבשר על נייר אפיה.
    יש עם זה בעיה.

  2. כשמדברים על תנור פירוליטי לבשר ולחלב, לא די בשמו, אלא צריך להפעיל אותו על מצה ניקוי עצמי ביניהם… אם זה נעשה זה בסדר.

  3. שלום הרב,
    אני לא חושב שמפעילים כל פעם בין בשר לחלב פירוליטי.
    אני חושב שמחכים 24 שעות ואז מפעילים על 200°c בערך לחצי שעה.

  4. רגע הרב אז אם אתמול הכינו בתנור קציצות בשר שהתנור לא היה בן יומו.
    ואני כבר לא זוכר אם הפעילו כי עבר זמן מאז שהיה חלב, אבל אני מניח שכן.
    אפשר לאכול?

  5. שלום הרב,
    התכוונתי אם יש קופסאות פלסטיק ששמים גתוכה את האוכל ואז הקופסא בתוך המקרר.
    ושמו קציצות חמות בתוך הקופסא ואני לא בטוח אם הקופסא בשרית או חלבית (לענ"ד לא שמים בתוך הקופסאות אוכל חלבי).
    ישנה בעיה אם הקציצות?

  6. לפי דבריך לא שמים שם חלבי בודאי לא חם, אז הן מותרות, אבל כדאי לרענן בבית שיהיה יותר הפרדה בין בשר בחלב אם אפשר…