אדים מכלים

שאלה:

1.שני סירים על האש מעלים אדים אחד בשר אחד פרווה האם הפרווה
הפרווה הפך לבשרי בעקבות מגע האדים
2.מה הגדר של מבושל כל צורכו
בבשר ובעוף

תשובה:

מגע בין האדים אינו קשור לסיר, כל הבעיה מתחילה כאשר אדים חמים שהיד סולדת בהם בשריים פוגעים בסיר הפרווה, באופן כזה הוא עשוי להעשות בשרי.

שראוי לאכילה שלא על ידי הדחק.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובות
    לחדד את השאלה הראשונה:
    במידה והאדים מן הסיר הבשרי נגעו בסיר בשרי לא בן יומו,
    האם המאכל הפרווה שבתוכו הפך , עקב האדים לבשרי?

  2. הרבה פעמים אני מבשלת על הכיריים ולא כל המאכלים בשריים. יש לציין שהסירים עצמם בשריים. האם אני חייבת לסגור את כולם על מנת שהאוכל הפרווה לא יהפוך לבשרי? לפעמים האדים יוצאים בכל מקרה, גם אם הסיר סגור.
    והאם מותר לי לפחות לפתוח לכמה שניות, כי אני צריכה לפתוח תוך כדי הבישול, להוסיף אוכל או לערבב וכדומה. ואני לא רוצה שהמאכל יהפוך לבשרי.