האכלת כלב בשר וחלב

שאלה:

שלום כבוד הרב?
האם מותר לאכיל את כלב אוכל שבשר וחלב מבושלים ביחד?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בשר וחלב המבושלים יחד אסורים בהנאה, ממילא אסור להאכיל זאת לכלב, זאת מלבד עצם האיסור לבשל את האוכל הזה, בשר בחלב אסורים בבישול גם כשאין כוונה לאכול את המאכל.

ערב טוב ובהצלחה

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' פז: כתוב בתורה: לא תבשל גדי בחלב אמו (שמות כג, יט; לד, כו; דברים יד, כא) ג' פעמים; אחד לאיסור בישול, ואחד לאיסור אכילה, ואחד לאיסור הנאה. והוציא אכילה בלשון בישול, לומר שאינו אסור מן התורה אלא דרך בישול, אבל מדרבנן אסור בכל ענין.  ( כל בשר בחלב שאינו אסור מן התורה, מותר בהנאה). (טור וארוך כלל ל').

ערוך השולחן יורה דעה סימן פז: ומניין למדנו שבשר בחלב אסור בהנאה כך קבלו חז"ל נאמר לא תבשל גדי בחלב אמו ג' פעמים במשפטים ובכי תשא ובראה אחד לאיסור אכילה ואחד לאיסור הנאה ואחד לאיסור בישול [קט"ו ב] וכתבו הטור והש"ע דלכן כתבה התורה לאכילה בלשון בישול לומר שאינו אסור מן התורה אלא דרך בישול ולא במליחה ולא בכבוש ואף ע"פ שבכל האיסורים הוה כבוש כמבושל מ"מ בבשר בחלב לא אסרה תורה רק דרך בישול בלבד אבל מדרבנן אסור בכל ענין ואפילו לאכול שניהם יחד בלא מליחה וכבישה אסור מדרבנן ולא עוד אלא שצריך להמתין בין אכילת בשר לחלב כמו שיתבאר בסי' פ"ט: