כלים טרפים שנתערבבו בכשרים

שאלה:

שלום וברכה,
אני חוזר בתשובה והוריי חילונים. ברוך השם הורי הסכימו שאכשיר את המטבח ובס"ד הכשרנו את המטבח והכלים. הוריי משתדלים לשמור על כללי הכשרות אך לעיתים קרובות אני רואה אותם עושים טעויות שכפי הנראה גורמות להטריף חלק מהכלים. כשאני רואה אני משתדל להכשיר את הכלים, אך אני מתאר לעצמי שזה קורה גם הרבה פעמים כשאיני רואה, שכן רוב הזמן אני לא בבית. האם מותר אעפ"כ להשתמש בכלים הללו? תודה רבה.

תשובה:

כל עוד הם נזהרים, ומה שאתה מסביר הם משתדלים, אתה יכול לסמוך שזה בסדר, בצירוף הכלל ההלכתי שקובע שבכל מקרה של ספק "סתם כלים אינם בני יומם", כלומר גם אם כלי נטרף והוא כבר אחרי 24 שעות, המאכל שתעשה בו אינו נאסר.

בהצלחה רבה מאוד בדרכך החדשה! זה נפלא!

הצטרף לדיון

תגובה 1