כשרות מכונת קפה לפסח

שאלה:

יש ברשותי מכונת קפה טוחנת (לא קפסולות, השימוש בפולי קפה שלמים שנטחנים על ידי המכונה עצמה). כמו כן למכונה יש מקציף חלב כחלק אינטגרלי ממנה בצורת צינור מתכת המחובר למכונה. על הצינור הזה מתלבשים שני חלקי פלסטיק קטנים (חלקי פלסטיק נשלפים וניתנים לשטיפה ולניקוי, הצינור ממתכת לא ניתן לשלפו, הוא מחובר באופן קבוע למכונה). אופן הקצפת החלב הוא כזה: יש למלא קנקן בחלב להחדיר את התקן ההקצפה אל תוך החלב ולהפעיל אותו באופן ידני. הקצפה מתבצעת על ידי זרם חזק של אדים היוצאים מהצינור אל תוך החלב. זרם זה מביא את החלב לטמפרטורה גבוה ומייצר קצף. במשך כל זמן ההקצפה חלקי הפלסטיק שמתלבשים על הצינור המתכת טבולים בתוך החלב ובאים בבגע ישיר איתו.
בעבר אני הקצפתי חלב שיבולת שועל במכשיר.
השאלה העיקרית האם ניתן להכשיר את המכונה יחד עם המקציף לפסח ואם כן כיצד לעשות זאת?

תשובה:

אינני רואה דרך להכשיר את המכשיר הזה, הרי לא ניתן לפרקו ולהגעילו.

חג שמח.