הכשרה לפסח

שאלה:

שלום רב, במהלך שישי שבת אנחנו השתמשנו שיש וכיורים לחמץ, אבל רק לקר, ובמוצא׳ש ניקיתי כל השיש וכיורים עם חומרי ניקוי, והכשרתי אותם על ידי שיפחת מים מקומקום… עכשיו אני חושב שמא היה על השיש וכיורים חמץ שנרטב, בשישי-שבת ונבלע כדין כבושים, ועכשיו כשהכשרתי, חמץ הזה היה בן יומו ולא עבדה הכשרה שלי, האם כיסוי בנייר כסף עבה אפשרי במקום הכשרה? תודה

תשובה:

זה בסדר גמור, בובודאי יש לכסות את השיש בנייר כסף עבה, בכל מקרה אנחנו לא סומכים על הגעלה מקומקום אלא להידור נוסף בעלמא.