בחייך – לשון שבועה?

שאלה:

שלום לבית ההוראה
בעבר אמרתי לחבר בשיחה רגילה "בחייאת משה זה לא היה ככה אלא ההפך", ואז שמעתי שאסור להגיד לשון זו כי זה אולי לשון שבועה. האם עליי כעת לעשות התרה לשבועה? תודה רבה לכם

תשובה:

ראשית שבועה כזו לא שייך לגביה התרה, התרה זה על התחייבות שאדם מקבל בשבועה, לא על שבועה שנאמרה כדי לאמת דבר מה. שנית, סלנג כזה אינו מתפרש אצל אנשים כשבועה, אלא כסוג של ביטוי סתמי כזה… לכן לכתחילה זה אכן לא לשון שמתאימה ונכונה ויש בה קירבה לשבועה, אבל בדיעבד אין להתייחס לכך כשבועה.

יום טוב.