בן י"ד שבא לקראת יום ט"ו לירושלים – האם חייב שוב בפורים?

שאלה:

שלום.
תושב ביתר עילית המתעתד לנסוע לשבת בירושלים ולהשאר שם ביום ראשון,באילו מצוות הוא מתחייב שוב?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה נחלקו הפוסקים האם אדם שכבר חגג את הפורים ביום י"ד ונעשה מוקף בן יומו ביום ט"ו חייב שוב בפורים, או שאינו מתחייב אלא אם כן עקר דירתו לירושלים ומתיישב בה עתה בקביעות, או שזה מקומו הטבעי. השנה זה לא כל כך משנה, מספק תתן משלוח מנות אחד ביום ראשון וגם תאכל ארוחת צהריים… אבל בשנים רגילות יש לקיים את המצוות מספק גם בט"ו בלא ברכה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה רבה כל המקורות.