לתרומות לחץ כאן

בצל שנחתך בסכין חלבית ובשרית ונכנס למרק

שאלה:

שלום רב. ביתי חתכה בטעות בצל בסכין חלבית לחצי ומיד לאחר מכן נזכרה וחתכה את שאר הבצל בסכין בשרית, וטיגנה אותו בסיר בשרית בת יומא, ולאחר מכן הוסיפה שאר ירקות למרק פרוה.. מה דין המאכל והסיר?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בבני אשכנז, המרק יהיה מותר רק אם יש פי שישים כנגד כל הבצל, דבר שאינו שכיח כל כך… לבני ספרד די בכך שיהיה פי שישים כנגד השני ס"מ הסמוכים למקום החיתוך החלבי. כמו כן לבני ספרד יש להקל בדיעבד בשעת הדחק באופן שהסכין החלבית לא היתה בת יומה, שכן סבר הגר"ע יוסף שבאינו בן יומו יש להקל בדבר חריף. יש לבדוק אם הסכין היא באמת חלבית, לפעמים זה מיועד אמנם לחלב ומשמש למריחת גבינה וכדומה אבל לא חתכו בן פיצה רותחת והוא לא חלבי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד. ואם רק חתכו עם הסכין גבינה קשה/צהובה הוא לא נהפך לחלבי? ובמקרה שכן האם הסיר כולו לא נטרף ברגע שטגנו בו את הבצל?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל