ציור שמש ירח וכוכבים

שאלה:

הבנתי שיש בעיה עם ציור של שמש ירח וכוכבים,
רציתי לדעת, למה אסור לצייר את זה ?
2. האם מותר לשלוח ציור בהודעה בווצאפ של זה? (כמו שיש אימוג'י של סמיילי).
3. באיזה אופן כן מותר לצייר את זה ?
4. האם מותר לתלות תמונה בחדר שיש בה שמש/ירח/כוכבים, או איזשהו קישוט של הדברים האלה.

תשובה:

שלום וברכה

סיבת האיסור היא משום שהיו הרבה עובדי עבודה זרה שעבדו לשמש לירח ולכוכבים, וציור כזה נראה כעבודה זרה. יש שהתירו לעשות ציור חלקי של שמש [בירח זה לא אפשרי כי גם בטבע לרוב הוא חלקי, יש עוד דיון לגבי סימן של כוכבים שאינו כפי צורתם הטבעית בשמים, אלא קצת כמו מגן דוד…

מקורות:

ראה כאן מאמר רחב בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    אני חושבת שלא היתה עדיין התייחסות ספציפית בנוגע לשאלת הוואצפ.
    זו שאלה מאוד חשובה. אבקש להרחיב –
    להמון דתיים יש ווצאפ (וואטסאפ) בטלפון החכם שלהם (סמארטפון) ושם יש אפשרות להוסיף להודעת טקסט גם ציורים קטנים (אימוג'ים, סמיילים). לפעמים זה פרצוף שמח או כועס וכדומה וזה יכול להיות גם כוכב, כוכבים, כוכב עם הילה, שמש, ירח וכדומה.
    למשל אם אני רוצה להבהיר למישהו כמה שאני מרגישה נפלא, אני אוטומטית מוסיפה כוכב נוצץ.
    אני חושבת שהמון דתיים משתמשים באפשרות הזאת, וזה דבר מקובל מאוד לשלוח אימוג'ים ולא נראה כמו עבודה זרה. מה דעת הרבנים?