ריבית / חיסכון לכל ילד

שאלה:

יש את האופציה מביטוח לאומי הנקרא ״ חסכון לכל ילד״ ובו הם שמים בצד 50 שקל לחודש במשך 18 שנה, הכסף בינתיים מושקע, יש כל מיני מסלולים וישנו מסלול אחד המכונה מסלול הלכה.
האם באמת יש איסור של ריבית בשאר המסלולים?

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף להשקיע את הכסף במסלול הלכה.

בהצלחה.

מקורות:

השקעה במסלולים שאינם מסלולי הלכה יש הסוברים שהמשקיע שותף לאיסורים שיש בחברות המושקעות. ודעת מרנן הרב פיינשטיין והרב אלישיב והרב ש.ז. אוירבך זצ"ל שאין איסור להשקיע בחברות כאלו מאחר ובעלי המניות הקטנות אינם בעלים בחברה, אולם גם הם מודים שעדיף להקים מסלולים כשרים שמקיעים את הכסף בחברות שאין בהם איסורי תורה. ועל כן יש להעדיף במסלול הלכה.