סעודה בשרית בפורים ביום שישי

שאלה:

תודה על העזרה, רציתי לשאול אם בפורים שיוצא ביום שישי, אני יכולה להכין לסעודה דגים ולשמור את המנה הבשרית ליל שבת? כי לא קל לאכול דג ובשר בארוחה ואחרי כמה שעות שוב דג ובשר.
מבחינת עונג שבת והאכילה בהנאה .
האם אפשר להכין לסעודת פורים מנה של דגים עם תוספות וקינוח וכו' ובליל שבת לאכול את המנה הבשרית.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה כיון שביום הפורים יש ענין מיוחד של שמחה ואין שמחה אלא בבשר ויין, עדיף לעשות הפוך, בסעודת פורים תאכלו את הבשר, ואחרי כמה שעות בערב תאכלו דגים וסלטים. בשבת העיקר הוא עונג ולא שמחה, ואם העונג שלכם הוא לאכול רק מנת דגים על סלטים מחמת האכילה ביום, זה בסדר. כמו כן בסעודה ביום שישי יש להקפיד לאכול מוקדם, ולכתחילה כדאי להתחיל לפני חצות היום, כדי שאכן תוכלו לאכול בליל שבת לתיאבון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מאז ומתמיד סולד סלידה עזה מדגים, איני יכול לאכול שום סוג של דג.
    האם אני מפסיד משהו? (רוחני, שהרי גשמי ודאי לא)?

  2. יש תיקוני זוהר המובא בשער הציון בסי' רמב שיש לאכול דג בסעודות השבת, אבל ברור שמי שסולד מדג אין טעם שיכריח עצמו לכך… בפרט שאין כאן הלכה אלא ענין כל שהוא.