מעשר כספים לחתונות הילדים / דמי חבר בבית הכנסת

שאלה:

האם מותר לשלם מכספי מעשר דמי חבר לבית הכנסת?
מה הדין של תוכנית חסכון לנישואי הילדים?

תשובה:

שלום וברכה

דמי חבר ניתן לתת מכספי מעשר, לענין קניית מקומות בבית הכנסת ראה כאן.

לגבי תוכנית חכון לחתונות הילדים, הנקודה היא כך, לא ניתן להשאיר את כספי המעשר בבנק זמן ארוך עד שהילדים יגדלו ויזדקקו להם, שהרי יש לתתם לצדקה מיד, לכן, מה שניתן לעשות הוא גמ"ח הלוואות, או הפקדה בגמ"ח קיים, וכך זה כבר עכשיו משמש למצוה, וכשהילדים יגדלו מושכים את הפקדון ונותנים להם. יש נוהגים לעשות כך לא ביותר מחצי כספי המעשר.

מקורות:

ראה אהבת חסד לבעל החפץ חיים שער ב פרק יח.