כסא תינוק עם בטריה בשבת

שאלה:

שלום. כסא תינוק שכאשר התינוק נמצא בו הוא יכול ללחוץ על ידית שמשמיעה קול, האם חובה על האבא להוציא את הבטריה לפני שבת שהתינוק לא יעשה כן בשבת? תודה רבה

תשובה:

אין חובה על האבא להוציא את הבטריה, כיון שניתן לסמוך על דברי הרשב"א הידועים בשבת קיד שכאשר הקטן שלא הגיע לחינוך עושה במלאכה דרבנן לצורך עצמו אין בכך איסור, אבל אין ספק שראוי כך לעשות, שלא לפגום באוירת השבת.

מקורות:

הארכנו כאן בענין זה.