סכין ספק חלבית שחתכו בה בצל לשימוש בשרי

שאלה:

שלום וברכה,
סכין פרווה שהיתה בשימוש גם חלבי(יכול להיות שגם חם) אבל לא בזמן האחרון, שחתכו בה על צלחת בשרית ירקות ובצל למרק שנעשה בסיר בשרי(מרק פרווה) האם יש בזה בעיה? ואם כן מה דין הסיר/הקערות והכפיות הבשריות שאכלנו איתם?
תודה רבה!

תשובה:

כיון שאת כלל לא בטוחה שזה היה בשימוש חם, כלומר יש לך ספק אם זה בכלל חלבי [אגב לא הבנתי למה את קוראת לה סכין פרווה עד כמה שאת לא בטוחה שזה כך…], וזה גם לא בן יומו, יש להקל שהכל כשר [אמנם לדעת הרבה פוסקים גם בסכין שאינו בן יומו עד כמה שמדובר בדבר חריף כמו בצל טעמו מושבח וקיים, אבל כיון שזה ספק כאן, יש לסמוך על דברי הבית מאיר שמיקל מחמת כמה צירופים, ראשית שזה גם בן יומו וגם נ"ט בר נ"ט, ושנית, הסוברים שרק צנון נחשב חריף, ואף שאין הלכה כדבריו לבד, מצרפים זאת במקום ספק].

כרגע יש להחשיב מכאן ולהבא את הסכין לחלבית.

שבת שלום ומבורך.