ברכת המזון

שאלה:

שלום.
אמא שלי גרה עם סבתא שלי כבר שנים ואפשר להגיד שזה הבית שלה כי היא מתפעלת את רוב הדברים בו, אבא שלי לא גר איתם אלא שהוא מגיע לקידוש ואירועים מיוחדים. האם כשאני אוכל שם אני יכול להוסיף ״יברך את בעל אבי מורי/ אמי מורתי בעל/ת הבית הזה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל סיבה לומר שהיא בעלת הבית אם היא לא… זה גם לא מוסיף שום דבר בברכה. תברך את בעלת הבית הזה, ואת אבי מורי ואת אמי מורתי…