הפרשת מעשרות מעץ לימון

שאלה:

שלום,
יש לי עץ לימון שמוציא פרחים בזמן הזה, חלק לפני ט"ו בשבט וחלק לאחר מכן.
איך אני מפריש מעשרות?
האם אני יכול להיסתמך על רוב, ולהפריש כולם לפי שנת מעשר עני שזה שנה הנוכחית?

תשובה:

בודאי שלא, כל דבר יש לעשר לפי שנתו הראויה, ובמקרה של ספק יש לעשות גם מעשר שני וגם מעשר עני.

מקורות:

הרחבנו בענין זה כאן, זו תופעה מצויה בעץ לימון.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תודה רבה לרב על התשובה.
    אם אני מבין נכון,
    אני מפריש מעשר שני ומעשר עני מספק,
    ונותן מעשר עני לעני ,
    כלומר אני צריך להתכוון בנתינה או למעשר עני או לצדקה?

  2. מחילה אך מנוסח השאלה הבנתי שעל העץ יש הרבה לימונים שחלקם חנטו לפני ט"ו בשבט וחלקם לאחר מכן ואין שום אפשרות לדעת מה חנט מתי. אז א"כ גם אין אפשרות לדעת כמה חנטו לפני וכמה אחרי