הפסק או ברוב עם

שאלה:

משפחה גדולה ולכן כעת בסעודת שם נמצאים הרבה מסובים, מה יותר נכון לחכות לכולם ואז בעל הבית יברך המוציא על החלות או שכדאי לתת לכל אחד או כל שניים לחמניות קטנות כדי שמי שנטל ידיים כבר יתחיל לאכול שכך לא יהיה הפסק?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

במידת האפשר ודאי מהודר יותר שיהיה לחם משנה לכל אחד או לכל קבוצה, שכן לכתחילה אין להפסיק בין נטילה לברכה אפילו בשתיקה יותר מהילוך כ"ב אמה, כמבואר בסי' קסו, רק שזה לא מעכב והכל לפי הענין והיכולת.