אין מעבירין על המצוות

שאלה:

אני בבוקרו של יום לוקח את הטלית והתפילין ומסדרן על השולחן כדי שלאחר מכן, כשאצא מביתי לבית הכנסת אקחם , ויהיה קל יותר לצאת מהר.
האם יש לחשוש שכשאני מסדר התפילין אני עובר על אין מעבירין על המצוות, כלומר כשנגעתי בטלית והתפילין לצורך סידורם הייתי צריך גם להניח אותם על גופי ולקיים המצוה?
אשמח גם לפירוט קצר על גדרות הכלל "אין מעבירין על המצוות"
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין לך רצון כרגע להניח טלית ותפילין אלא בבית הכנסת אין כאן ענין של אין מעבירים על המצוות, הדין הזה נאמר כאשר אתה בא להניח טלית ותפילין ופוגש את התפילין תחילה… ראה פרטי הדינים בסי' כ"ה.