חציצה בתפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אם לאחר הנחת תפילין מצאתי איזה לכלוך שנדבק או לבתים או לרצועות [בין בחוץ בין במקום ההנחה] ואני מקפיד עליו, האם זה פוסל את ההנחה ?

תודה מראש

תשובה:

אם יש חציצה שאתה מקפיד עליה תחת הבית זה פוסל את ההנחה לפחות לחלק מהראשונים, ויש להניח שוב בברכה. אבל אם תחת הכריכות שעל הזרוע – אין בעיה.

מקורות:

ראה כל הפרטים בשו"ע ומשנה ברורה בסי' כז.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. לא הבנתי
    אפ הנחתי תפילין ומצאתי תחת הרצועות לכלוך דבוק או קשקשים וכדומה, ואני מקפיד להסירם מיד, האם יצאתי ידי חובה ? תודה וסליחה שאני שואל שוב אני רוצה להיות בטוח שהבנתי

  2. אם אחרי שניקית את היד מצאת, יצאת ידי חובה, לא ניתנה תורה למלאכי השרת, וגם יש לתלות שבודאי זה נעשה באמצע התפילה אבל בתחילה אחרי הניעור ודאי היה זמן ללא חציצה ודי בכך.