ברכה על חלה מתוקה

שאלה:

אשתי הכינה חלות מבצק כבכל שבת, השבת היא הוסיפה הרבה סוכר וקינמון.
זה עדיין המוציא או שמא כבר נחשב כעוגה?

תשובה:

בענין זה יש הבדל בין אשכנזים לספרדים, לבני אשכנז, כל שהרוב הוא מים על פני הסוכר והביצים והשמן וכו', הברכה היא המוציא, בני ספרד נהגו שכאשר המתיקות מורגשת ביותר כמו חלה מתוקה, הברכה היא מזונות, יש כאן את הנושא של קביעות סעודה אבל זה נושא נוסף.

מחמת השבת המתקרבת והעומס באתר אני מקצר, תוכל לראות עוד הרבה תשובות בענין זה בחיפוש באתר על פי חלה מתוקה.

שבת שלום.