מזלג בשרי על השיש הטרף

שאלה:

שלום הרב,
כאשר מטגנים שניצלים והופכים אותם עם מזלג ישנה בעיה להניח את המזלג שהוא חם (קצת) על השיש ואז להמשיך להפוך את השניצלים?
כלומר חוששים שמא השיש לא נקי במאה אחוז ויתכן וישנם שאריות של חלבי(בין אם רורים אותם ובין אם לא)?

תשובה:

שלום וברכה

אם שיש מיוחד לחלבי ושיש מיוחד לבשרי, בודאי אין להניח בצורה כזו על השיש, רק על צלחת, ולהזהר בכלל לא להניח דבר חם על השיש ממש. חשוב מאוד שיהיה בבית שיש חלבי ושיש בשרי, אני מבין שזה לא בידך, בעזרת ה' כשתגדל ויהיה לך בית משלך תדאג לכך…

יום נעים.

הצטרף לדיון

16 תגובות

  1. לכתחילה לא כדאי גפ על שיש נקי זה עלול להביא מכשולים [וכשזה חם זה תלוי בן יומו או לא וחילוי מנהגים בזה וכו'] בסיטואציה הנוכחית בדיעבד אין חשש.

  2. שלום הרב,
    מה הכוונה בשאלה "שיש טרף"?
    מה הכוונה ליחד שיש לבשרי ושיש לחלבי? כמו שישנם קריים אחד לבשרי ולחלבי כך גם השיש לא? בכל בית יהודי מייחדים שיש לבשרי וחלבי? ישנם יהודים שמשתמשים רק בכיור אחד.
    ליחד שיש לבשי ולחלבי זה לא חומרא?

  3. זו הנהגה מאוד טובה, כי אחרת צריך הרבה מאוד זהירות כמו זו שהזכרת. לכן תמיד טוב לתכנן מטבח שיש בו שיש נפרד וכיורים נפרדים וכך לא באים לידי מכשול, אבל זה לא משנה כרגע. רק תתייחס לשיש בזהירות.

  4. שלום הרב,
    מזלג וסכין חם שהפכו ולקחו וחתכו איתו בשר ולקחו איתו פסטה והיה על השיש, ניתן לאכול את הבשר והפסטה?
    באופן כללי ממה חוששים?הרי לא שמים שום דבר חלבי/בשרי ישירות על השיש.

  5. אתה יכול לאכול. החשש הוא שמא נשפך משהו על האיש או נפל חם, זה קורה לפעמים. כמו כן כאשר יש לחות בין הסיר המונח חם על השיש לבין השיש זה עשוי לעשותו בשרי.

  6. שלום הרב,
    אם הוציאו שניצל מהקפיא ושמו את השניצל על ניילון ואז על השיש, ואולי קצת מהשניצל נגע בשיש, ישנה בעיה?

  7. תודה רבה הרב,
    אם שמו את החזה עוף(טעות שלי משאלה קודמת) לאחר שהוא טוגן(הוא קצת יתקרר אז הוא היה יחסית חם אבל לא ממש), על צלחת חד פעמי ואז על שיש(לא נקי) שאוכלים עליו חלבי, זה בסדר?