מה קודם לענין ברכה – זית או עוגיה שעשויה מקמח חיטה ושעורה גם יחד

שאלה:

שלום,
בסדר ברכות הנהנין לגבי דין קדימה בברכות (פרק י הלכה י"ב) אדמו"ר הזקן כותב שזית קודם לדבר מאכל למזונות שעשוי משעורה אבל מאכל מזונות שעשוי מחיטה קודם לזית. השאלה היא מה הדין כאשר בוא נגיד עוגיה מכילה גם קמח חיטה וגם קמח שעורה —האם דבר מאכל מזונות שכזה קודם לזית לענין ברכה או שהזית קודם?
תודה רבה!

תשובה:

מסתבר שנלך בזה אחר הרוב, כאשר רובה חיטה דינה כחיטה וכאשר רובה שעורה היא תהיה מוגדרת כשעורה.