שטרי הדיוטות

שאלה:

איך להישמר מאיסור של שטרי הדיוטות

תשובה:

הדרך הכי נכונה היא פשוט ללמוד את פרטי דין זה… למד את ההלכות בספר ארחות שבת פרק כב.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אותי הרגיע סברה בריאה של הגאון הרב שלמה זלמן אויירבארך זצ"ל שמביא שאין "שמירת עיניים" בשטרי הדיוטות, אם אדם נתקל בעיניו בשלטים ברחוב למשל, והעין קוראת את זה אוטומטית (ברוב המוחלט של הפעמים העין קוראת את זה מהר יותר ממה שלוקח לאדם להזכר בעובדה שקריאת שלטים סתם כך אסורה בשבת!) אין בזה כל איסור.
    כך נאמר לי ע"י הרב אופיר מלכה שליט"א בשיחתי איתו על הנושא

  2. מודעה בעיתון שמחפשים קרובי משפחה של פלוני שנפטר לפני …שנים ומצורף מס' טלפון
    האם זה מותר בקריאה ? תודה מראש ושבוע מבורך