הנאה עקיפה מאוד ממעשה שבת

שאלה:

אם נודע לי שראו באיזה מקום משהו שאני רוצה לראות על ידי חילול שבת האם מותר לי לנסוע לראות אותו

תשובה:

מדובר בהנאה מאוד עקיפה, לדעת על משהו שקיים בעולם, זה לא נחשב הנאה ממעשה שבת, ומותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה אפילו אם ההנאה לא הייתה עקיפה כל כך, יש לנו כלל בסימן שיח שלפיו לאחרים מותר מיד במוצאי שבת (אלא אם זה גוי שאז יש להמתין זמן בכדי שיעשו)

  2. כבר הזכרנו את הנדון הידוע וספקו של הפרי מגדים בענין אדם חילוני שמחלל שבת האם דינו כנכרי, אין צורך לכפול את הנושא שוב ושוב.