המתנה בין בשר לחלב כשטועם ופולט

שאלה:

שבוע טוב .
הנאת החיך בלבד (ללא הנאת מעיים כלל) של אכילת קציצת בשר בשל חסימת מעי רח"ל שאח"כ מוציא את האוכל מהפה! האם צריך להמתין 6 שעות לטעימת משהו חלבי אחרי זה ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, רפואה שלמה במהרה! נשמח שתבשרנו כשתבוא הישועה בעזרת ה'.

לעצם השאלה, כאשר מדובר בלעיסה בשיניים, צריך להמתין שש שעות, אבל באוכל שלא נלעס, אין צורך.

בטור ובית יוסף בסי' פט מביאים שני טעמים לחיוב ההמתנה שש שעות, אם זה מחמת הבשר שבין השיניים, או מחמת הטעם שנשאר בחיך זמן ארוך, כלועסים ופולטים הכל, זה תלוי בשני טעמים אלו, כשלא לועסים אלא רק טועמים ופולטים, לשני הטעמים אין חובת המתנה.

שבוע טוב.