בשר בתנור חלבי לאחר הכשרה

שאלה:

אשתי אפתה אתמול עוגיות שוקולד ציפס עם חמאה. ועכשיו לאחר שכבר עבר 24 שעות היא רוצה לאפות עופות, האם זה מותר ?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל אנחנו ממליצים שלא להשתמש באותו תנור לבשרי וחלבי כלל, זה מביא מכשולות גדולים [לבני אשכנז יש לעיין אם זה בכלל האיסור להחליף כלי בשר לחלב ולהיפך על ידי הכשרה, יש לצדד להקל]. במקרה ורוצים כך לעשות, מנקים יסודי מאוד את התנור, ממתנים 24 שעות מהשימוש החלבי, ומפעילים ריק על חומו המירבי 40 דקות לפחות, זה יחשב ליבון קל. את התבניות אין להשתמש באותן תבניות קחו חד פעמי.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בבשרי אחר חלבי זה אותו דבר, לגבי פרווה יותר קל קצת, גם אם לא חיממו אם אינו בן יומו ונקי לגמרי לספרדים מותר פרווה על מנת לאוכלו עם בשר..