חלב תנובה ללא בד"ץ

שאלה:

שלום הרב,
האם אפדר לשתות חלב של תנובה שאין עליו חותמת בד"ץ אלא רק של הרב וייטמן?
מה ההבדל בין החלב עם הבד"ץ והבלי בד"ץ?
(לכתחילה אני מניח שעדיף את הבד"ץ אבל אם הורי קנו ללא המהדרין, אפשר לשתות?)

תשובה:

ועדת מהדרין של תנובה בראשות הרב ויטמן זה הכשר מצויין. גם חלב ללא כשרות מהדרין כלל, אין הכוונה שאינו כשר, אלא ששם אין הקפדה על הנושא של חליבה בשבת ויש שם הקלות בנושא של חליבת נכרי. ביום ראשון או חמישי למשל שסביר שלא נחלב בשבת, אפשר לשתות בכל מקרה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום הרב,
    אני מקפיד ברוך השם לא לשתות חלב נוכרי, האם ניתן לשתות את החלב ללא הכשר הבד"ץ?
    מה הכוונה שדווקא בימי ראשון וחמישי?

  2. זה לא חלב נכרי, אלא סומכים על הקלות בענין זה שאין בבד"ץ בשעת הצורך את היכול לשתות. מה שאמרתי ראשון וחמישי, הוא שחלב שנמכר בימים אלו ודאי לא נחלב בשבת… של יום ראשון נחלב בטח בחמישי שישי, ושל יום חמישי בודאי נחלב בשני שלישי…
    אבל בכל מקרה בשעת הצורך אתה יכול לשתות גם בשאר ימים.

  3. תודה רבה הרב,
    סליחה שאני מפריע…
    שעת הצורך זה אומר בשעת הדחק?
    ודרך אגב בסיכום שישנו באתר כתוב שאין צורך לבדוק קוקוס (בין שלם ובין טחון) אך על החבילה של הקוקוס הטחון כתבו הבית יוסף "יש לבדוק לפני השימוש". מה הדין?
    תודה רבה רבה

  4. 1. זה אומר שאם אתה בבית הוריך וזה מה שיש, אפשר לשתות, ובעזרת ה' כשתגדל מעט ותהיה במצב שתוכל לקנות חלב מהדרין, תקנה.
    2. אין צורך לבדוק קוקוס, תמיד טוב להסתכל על האריזה מבחוץ אם יש משהו חריג, וכן לפני השימוש כדאי להסתכל מעט אולי התליע מאיחסון לא נאות.