אבלות על אחות

שאלה:

האם ואיך צריכים לשבת שבעה וקדיש על אחות שניפטרה? מדובר במשפחה שחיה בחו"ל.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יושבים שבעה על אחות, כמו על הורים וילדים חלילה, את הקדיש יאמרו בניה של האחות אם יש כאלו, אם אין, יש לבקש ממישהו אחר [שאין לו לפחות את אחד ההורים] שיאמר עליה קדיש כל שנת האבל. בנוגע לשאלה "איך" אולי תפרט יותר מה בעצם השאלה. האבלות על האחות היא רק שלושים יום ולא 12 חודש כמו באבלות על הורים.

בשורות טובות.