משקה סויה לנס קפה בשבת – האם הויטמינים הם מקלי הבישול?

שאלה:

שלום הרב,
יש משקאות סויה שכתוב עליהם מפוסטר על|בתוספת ויטמינים.
אני לא מבין כלום בכשרות אבל אני מבין שכדי שישמרו הויטמינים במשקה מוסיפים אותם לאחר הפסטור. או שאני טועה.
האם מותר להוסיך מהמשקה הזה לנס קפה שנמצא כבר בכלי שני?

תשובה:

מבירור שעשיתי בהחלט יש לחשוש שיש בזה מרכיבים לא מבושלים שהם קלי הבישול, ואין להתיר בכלי שני אלא בכלי שלישי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    הנושא מטריד אותי.
    האם בכלי שלישי מותר לכתחילה ללא חשש לשים את החלב סויה במים הרותחים, או שעדיף לוותר על הנס קפה בשבת כדי לא להסתכן בחילול שבת?
    תודה רבה כבוד הרב

  2. שלום כבוד הרב,
    אני לא נוהגת לשתות תה בשבת (להכניס תיון לכוס), אפילו לא לכלי שלישי. (משתמשים רק בתמצית תה שבושלה לפני שבת).
    האם לאותם ויטמנים שיש בחלב סויה יש את אותו דין כמו לתה? זאת אומרת, שהם קלי בישול ויש חשש בישול גם בכלי שלישי?
    תודה רבה

  3. סליחה על הנדנוד, כבוד הרב, אבל השאלה זה אם זה 'למהדרין חלק' לשים את החלב סויה הזה בכלי שלישי? אם אפשר לשאול – האם כבוד הרב עצמו היה מוזג חלב כזה לכלי שלישי או מהדר שלא?
    האם כדאי כדי לצאת בוודאות מכל הספקות לפני השבת לבשל את החלב סויה בסיר (ואז זה יהיה בוודאי נוזל שעבר בישול)?
    תודה רבה כבוד הרב