אדי חלב העולים לקומקום

שאלה:

בוקר טוב. כידוע יש מקפידים שלא לשפוך מהקומקום לתוך כוס שיש בתוכה חלב משום האדים העולם לקומקום ולדעתם הקומקום נהיה חלבי. נניח שכך ההלכה, [אני לא נכנס לכך שהרבה חולקים ע"ז]. כעת הנני שואל, האם כאשר עובר על הקומקום מעת לעת הוא נהיה אינו בן יומו ודינו ככל כלי חלבי שאינו בן יומו? תודה.

תשובה:

ברור שאם הוא לא בן יומו אז הוא לא בן יומו… רק שבני אשכנז מקפידים להמנע לכתחילה מלהשתמש בפרווה שהתבשל בכלי חלבי שאינו בן יומו יחד עם בשר.

שבת שלום.