בשר וחלב במיקורגל

שאלה:

הכנסתי למיקרוגל בשרי שאינו בן יומו פסטה עם גבינה.
מה דין הכלי. אציין שזה כלי של חברת קורל שאין אפשרות להכשירה היא עשויה מתערובת חרס.
תודה רבה

תשובה:

הבעיה היא שיש בדרך כלל ממש התזות של בשר במיקורגל…

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). כגון שיש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, והיה מדובר בכלי שני שיש להקל ולהכשיר. במקרה שלכם אני לא רואה דרך להקל ולהכשיר.

אמנם אם המיקורגל היה נקי ואתם מקפידים תמיד להכניס רק מאכלים סגורים יש להקל.