מניעת הריון

שאלה:

שלום,
בחודשים הראשונים אחרי החתונה אשתי לקחה כדורים למניעת הריון,אחרי זה ניסינו להיכנס להריון תקופה של כמה שנים ולא הצלחנו,בחסדי ה' לפני כמעט חודשיים נולד לנו בן.במהלך השנים שחיכינו לילד אמרתי לאשתי שאנחנו לא ניקח יותר כדורים למניעת הריון(לא זוכר בדיוק איך אמרתי את זה,אבל זו הייתה הכוונה של מה שאמרתי)עכשיו אשתי רוצה לקחת כדורים למניעת הריון לתקופה כדי להתאושש מהלידה.האם מותר לה לקחת?אחרי מה שאמרתי(האם זה לא נדר או משהו כזה)

תשובה:

שלום וברכה

השאלה אם יש כאן נדר או לא, תלוי בצורה בה אמרת את הדברים, ובעיקר בצורה בה אשתך הסכימה עם הדברים, שכן גם אם אתה נדרת זה לא מחייב את אשתך. הנקודה כאן היא אחרת, באופן עקרוני כל עוד לא קיימתם פריייה ורביה, כלומר אין לכם גם בן וגם בת, לא כל כך פשוט לקחת מניעה, ועל זה כדאי להתייעץ פרטני עם רב מה בעצם המניע. אגב ככלל הרבה נשים בלאו הכי לא נכנסות להריון מיד בגלל הנקה.

שבת שלום ורוב נחת.