כספים משותפים

שאלה:

כנציגת הורים רכשתי מתנות לצוות ההדרכה. 1. בעת הרכישה נצברו עבורי נקודות זיכוי בחנות . הנקודות שוות ערך כספי. למי שייכות הנקודות?
2. בעת הרכישה היה בחנות מבצע ועל הרכישה קיבלתי תווי שי שאינם מתאימים לשימוש עבור הצוות. מה לעשות עם תווי הרכישה? נתון חושב התווים לא העלו את סכום הרכישה. וכן המוצר נמצא בחנות זו בעלות מוזלת מיתר החנויות.

תשובה:

שלום וברכה,

הנקודות זיכוי שנצברו והתווים שהתקבלו בגין הרכישה שייכים לכל ההורים. אם מדובר במתנה בעלת ערך נמוך והמחיר לא מצדיק פנייה להורים כדי לחלק את המתנה, מסתבר שההורים מוחלים ומסכימים שהמתנה תינתן לנציג. כמו כן אם הנציג שאוסף את הכסף לא התכוון לעבוד בחינם יכול להחליט לקחת את המתנות לעצמו כשכר טרחה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן קפג מבואר ששליח שקיבל מתנה חולקים בו השליח והמשלח. אולם אינו דומה למקרה הנ"ל, שם מדובר שהמתנה ניתנה רק לשליח, אבל הנחות או מתנות שנותנים לכל קונה בחנות אין זה מתנה אלא הוזלה בחנות, ולכן המתנות צריכות להתחלק בין כל ההורים ואין לשליח זכות במתנה.

ראה כאן בהרחבה.